lørdag den 28. november 2009

Lær at trække vejret med dette program og få det bedre

I denne udmærkede artikel på fri.dk, "hvor fysioterapeut Lotte Paarup siger er åndedrætsmusklen - også kaldet mellemgulvet - den mest oversete og undervurderede muskel i kroppen",  artiklen handler om vigtigheden af at trække vejret på den gode eller rigtige måde, der er nemlig mange mennesker der har udfordringer med deres åndedræt, nogen trækker det for lagtsomt, andre for hurtigt o.s.v.

Det gode ved at kunne trække vejret ordentligt, er at det giver en masse energi, forbedre din søvn, giver lavere blodtryk og bedre fordøjelse, som der bl.a. nævnes i artiklen.

Men din hjerne har ligeså stort udbytte af denne træning, fordi en ensartet åndedræt, giver en bedre hjerte rytme og dermed giver det mere energi til hjernen, det kan du læse lidt mere om her.

Artiklen indeholder ligeledes nogle gode råd til nogle øvelser, jeg vil fortsætte med at give de råd jeg selv anvender, nemlig:

  1. Fokuser på området omkring hjertet eller brystkassen, læg evt. en hånd på brystet
  2. Træk vejret langsomt ind og ånd ud, forestil dig, at du ånder ind og ud gennem hjertet
  3. Genkald en positiv følelse og fasthold den i 3-4-5 minutter
Efter denne lille simple øvelse, vil du opleve en dejlig lettelse i kroppen og have energi til den næste opgave du skal løse, du kan bruge denne lille video, til at teste din vejtrækning, bare følg bolden op og ned:

Hvis du har behov for at et computerprogram kan hjælpe dig og vil lære mere, så læs videre her.

Jeg vil også gerne henvise til en anden god side under fri.dk, under meditation, hvor zen lærer Asger Knudsen undervier i åndedræt og meditation - god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar