lørdag den 27. august 2011

Sådan finder du din puls zone

Hvis du skal i gang med at træne / motionere og gerne vil finde dine optimale trænings zoner, er det vigtigt at kende udgangspunktet for din kondition og de forskellige puls zoner som du bør træne i. Puls zoner, defineres som regel ud fra en hvile puls og en max. puls, som du kan se her:

1) pulszonen 50 - 60% af maks. puls.
- anvendes normalt til restitutions træning

2) pulszonen 60 -70%  af maks. puls.
- fedt forbrændings zonen
- øger hjertets evne til at cirkulere blod
- øger din udholdendehed
- øger muskel styrken

3) pulszonen 70 - 80% af maks. puls.
- Øger din performance og kondition

4) pulszonen 80 - 90% af maks. puls. 
- Interval træning


Find ud at dit kondtions niveau og puls zoner - før du starter

For at følge udviklingen i din træning, kan du med fordel følge din krops reaktion på din træning. F.eks. starter du med at finde dit konditions niveau og puls zoner, så du ved hvad dit udgangs punkt er:

Tag derfor konditions testen og følg med i din udvikling: Konditions testen foretages ved at måle din puls når du er i hvile position (siddende afslappet) og når du er i oprejst position.
Metoden er baseret på en analyse af din hjertefrekvens variabilitet udføres på hjertefrekvensen. Når du rejser dig op får det pulsen til at stige inden for de første 10-15 sekunder, fordi blodtrykket falder, på grund af tyngdekraftens omfordeling af blodets masse. Som et resultat vender blodtrykket tilbage til sit normale niveau og hjertefrekvensen falder. Mange videnskabelige undersøgelser har vist, at reaktionen fra det kardiovaskulære system ved ændringer af kroppens stilling, og hastigheden i forhold til at komme tilbage, afhænger af den enkeltes konditions niveau.

Resultatet af testen giver dig derfor en nøjagtig indikation af dit konditions mæssige udgangspunkt, som du kan se på ovenstående billede:
Testen giver giver dig  svar på hvilke puls zoner du så skal træne i som vist på billedet.
Du vil derfor med denne test, vide den nøjagtige egnet træningszone og kan derfor indstille dit pulsur til denne.

Restitutions testen - sikker guide til din interval træning:
Hvis du er interesseret i at få bedre resultater på kortere tid i din træning, så kan restitutions testen fortæller dig, hvor lang tid du bør træne og hvile imellem hvert trænings pas, baseret på din trænings restitutionstid, f.eks. "2 minutter i puls zone 140 - 3 minutter hvile 5-6 gange".

Glem alt om standardiserede hvileperioder mellem trænings sættene og få mere pålidelig vejledning ved at lytte til kroppens fysiologiske reaktioner.

Heart Management's fitness løsning indholder relevante moduler til optimering af din træning, så du opnå bedre resultater:

bestil programmet her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar