fredag den 18. december 2009

Sund eller ej - computeren kan fortælle dig det

I forlængelse af debatten omkring de mange useriøse stresstest på nettet, som bl.a.omtalt her, "stresstest gør raske folk syge"  her en kommentar en ekspert:

”I bedste fald spilder man sin tid og sine penge, i værste fald kan et fejlagtigt testresultat og et efterfølgende behandlingsforløb hos en stresscoach uden tilstrækkelige kompetencer oparbejde problemer, som tidligere ikke var der,” advarer forskningsprofessor Bobby Zachariae fra Aarhus Universitetshospital."

Forskningsprofessoren, giver dumpekarakter til de mange tests, som du finder nogle af her.


”Stress er en alvorlig tilstand - en livskrise - som alt for mange mennesker i Danmark i dag bliver så syge af, at de aldrig kommer tilbage i arbejdslivet. Derfor skal det at diagnosticere og behandle stress håndteres med stor omhu,” siger Majken Matzau."


Læger: Stresstest spilder vores tid
jvf, denne artikel.

”Gå udenom stresstestene. Gå til din læge,” opfordrer Roal Ulrichsen, formand for Dansk Psykolog Forening.
”I Danmark er den praktiserende læge indgangen til sundhedssystemet. Lægen kan give en professionel klinisk vurdering af, om man har behov for hjælp,” siger han.

Også seniorforsker Roger Persson fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø under Beskæftigelsesministeriet advarer.
”En test spørger eksempelvis, om man nogen gange føler tissetrang, selv om man egentlig ikke trænger. I teorien kunne det være et tegn på et overaktivt nervesystem men det kan også være et tegn på en ændring i prostata,” siger han.

På den baggrund, finder jeg denne artikel: LO ændrer stresstest.


Hvorfor ikke bruge et computer program, til at afsløre, om du har stress og så måle løbende om de tiltag du gør, de hjælper?

Ved hjælp af computer system (en øresensor eller finger sensor), måles din Hjerte Frekvens Variabilitet, og det fortæller dig om din krop er sund, i god kondition, mentalt stresset eller meget træt, det kan give dig en sikkerhed for at der virkelig er noget galt, som du kan tage udgangspunkt i, når du taler med din læge, psykiater eller psykolog.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar