lørdag den 22. august 2009

Det grønne menneske - en bedre hverdag

Det er meget oppe i tiden med få et sundt liv ved at spise grønt, dyrke motion, spise økologisk mælk og gulerødder, få et sundere og grønnere klima. En masse rigtig gode initiativer omkring det grønne.

Den grønne farve er håbets, det levende og vækstens farve. Det er hjertesidens farve. Det er de udvalgtes farve og grøn betyder fri bane, jvf. wikipedia.

Så hvad betyder det, at være et "grønt menneske", jo hvis jeg kigger på terminologien "det levende, væksten, fri bane", så betyder det for mig at

  • performe bedre som sportsudøver, fordi der er "fri bane" eller fuld balance, den såkaldte zone, flow, eller runners high, som måske nogen også har oplevet, der giver sports udøveren det ekstra der gør at de vinder.
  • få bedre relationer til sin familie, venner, kollegaer, fordi der er fri bane til indsigt og forståelse uden at dømme, men være forstående, eftergivende, støttende og empatisk.
  • øge præstations evnen på arbejdspladsen, fordi når der er "fri bane" er du mere produktiv, innovativ og kreativ, kort sagt du har mere og bedre fokus på opgaverne og kan træffe bedre beslutninger.
  • have et bedre helbred, og dermed nedsætte risikoen for træthed, stress, udbrændthed, smerter.
  • øge indlæringen, og lave bedre resultater, når der er fri bane.

At være et grønt mennesker, giver således en masse overskud og ressourcer i dagligdagen så du øger dine præstationer, men kan man være grøn hele tiden og hvad kræver det?

Efter min mening er det vanskeligt, at være grøn hele tiden, men det kan trænes med simple metoder og teknologi, så jeg bedre kan styre de forskellige situationer, der gør at jeg ryger ud af det grønne felt, så jeg hurtigt kan komme tilbage i grøn.

At være grøn har en fysiologisk indflydelse på din krop, fordi når du er grøn udskiller din krop positive stoffer og energier der giver førnævnte fordele.

Det at være grøn er en træningssag, og for mig, der elsker at måle og se resultater af min indsats, er det jo dejligt, at der er IT der kan hjælpe med at udvikle mig til det grønne menneske.

Jeg sætter mig foran computeren i f.eks. ca. 5 minutter hver morgen og med simple øvelser kommer jeg i grøn, det giver mig overskud og klarhed til dagens opgaver, der jo har kørt rundt i hovedet lige inden jeg vågnede.

Systemet lærer mig, at veksle imellem de forskellige sinds stemninger jeg har, d.v.s. er jeg f.eks. bekymret, stresset eller irriteret, omvendt hvis jeg er glad, positiv og veltilpas og det har givet mig indsigt og dermed langt bedre kontrol og værktøjer til at skifte imellem dem, så jeg i situationer, hvor det er påkrævet har den fornødne fokus.

Jeg kan ligeledes træne når jeg er på farten, d.v.s. i toget, bussen, bilen eller når jeg går, løber eller er på vej til møde, så kan jeg lige checke om jeg er i grøn med denne lille mobile enhed.

Det glæder mig også utroligt meget, at mine omgivelser, specielt mine nevøer, børn har fået et sprog, "Stig, du er i rød - kom lige i grøn", det giver lige stof til efter tanke, så jeg lige stopper op.

Jeg kan kun anbefale at blive "et grønt menneske" og hjælper dig gerne med at komme videre - se mere her.

Hvad synes du - dine kommentarer er velkomne.....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar