tirsdag den 14. september 2010

Virksomheder kan spare penge på sundheds initiativer

Dette indlæg er relevant for virksomheder, der mener at deres ansatte er et af deres vigtigste aktiver, til at sikre at der bliver markedsført, solgt og leveret ydelser til jeres kunder.

Problemet og udfordringerne kan dog nogen gange opstå, når disse medarbejdere ikke præsterer eller leverer den arbejdsindsats som det forventes, og det kan der være mange grunde til, her et par stykker
  • kunderne har simpelthen ikke behov for jeres løsning
  • finansiel krise
  • medarbejderen brænder ikke igennem hos kunden
  • medarbejderen er ikke tilstede pga. sygdom
  • medarbejderen er stresset og udbrændt og kan derfor ikke leverer varen
Mange virksomheder introducerer så sundhedsprogrammer, årlige helbreds tjek, fitness ordninger, frugtordninger, men alligevel mangler der noget og nogen tænker hvad får vi egentlig ud af disse investeringer?
  • Vi ved jo ikke engang om de hjælper?
  • Vi har stadig sygdom pga. stress, udbrændthed
Ifølge lederne, mangler der værktøjer til at tage diskussionen op med medarbejderen omkring arbejdspres, stress og frustration i dagligdagen og det er jo ikke fordi det kun er arbejdet der er årsag til en medarbejders stress, udbrændthed eller mangler præstation, der kan være private årsager også.

Det årlige helbreds check bliver så introduceret og koster virksomheden, jeg har hørt op til kr. 18.000,00 pr. medarbejder, det er nok luksus modellen, men alligevel, efter checket kan man så vente et år for at blive testet igen og se om der er sket fremskridt eller det modsatte, men giver disse helbredscheck grundlag for dialog mellem medarbejder og leder – næppe – i hvert fald ikke der hvor jeg har været.

Har jeg en løsning på dette, måske, men kan selvfølgelig ikke stå alene, idet det kræver involvering af medarbejderen, lederen og virksomhedens sundheds program – men mit forslag er jeg sikker på giver værdi for den enkelte person, lederen og virksomheden.
  • Virksomheden kan reducere omkostningerne til de årlige helbredscheck
  • Lederen får indsigt i eget helbred, samt viden, der kan danne grundlag for dialog med medarbejderen
  • Medarbejder får indsigt i eget helbred, samt et grundlag for dialog
Heart Management arbejder med IT-teknologier, der giver indsigt om egen sundhed, stress og kondition, der billigt, effektivt og nemt gør lederen, medarbejderen og virksomheden i stand til at reagerer i tide før det er for sent.

Hvis du vil vide mere, så kontakt Stig Brandt, eller læs mere på vores hjemmeside www.heart-mangement.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar