tirsdag den 13. september 2011

Mål effekten af sundhedsfremme initiativerne i din virksomhed

Var lige til konference idag, forebyggelses fonden, og det var nøjagtigt deres hovedtema og de måtte erkende at det var uhyre vanskeligt at evaluerer og måle indsatserne på stress og sundhedsfremme projekter.

De søgte en række andre succeskriterier end lige sygefraværet, men havde endnu ikke noget entydigt svar på hvilke.

De havde ligeledes meget vanskeligt ved at sætte kr/øre på indsatsen i forhold til hvilken værdi den skabte.

En anden problemstilling der blev rejst var involvering, motivering, fastholdelse og opfølgning af medarbejderne i forhold til indsatserne. Det viser sig jo at det er meget vanskeligt at fastholde og motivere alle medarbejdere, da holdningen er at det skal være frivilligt.

Min holdning er at lave indsatser målrettet det enkelte individ, dermed mener jeg f.eks. hvis du er meget overvægtig eller generelt i dårlig form skal dit forebyggelsesprogram tilrettelægges i forhold til dette.Sundhedsfremme handler efter mening om, at få medarbejdernes fokus på sin egen helbreds situation og derved blive motiveret til at gøre noget ved det, som virksomhed vil du kunne følge udviklingen i virksomhedens sundheds tilstand.


Derfor er et selv monitorerings værktøj løsningen for dem der ønsker at tlibyde medarbejderne, et værktøj, som kan måle:

- dit konditions niveau og udviklingen
- din biologiske alder og udviklingen
- din selvregulerings evne (stress / kroppens balance og energi niveau).

Værktøjet som er baseret på videnskablig forskning, er simpelt og alle kan bruge det og kræver ikke mere end 5-7 minutter at den enkelte.


Se evt. hvordan her Ingen kommentarer:

Send en kommentar